13:00

IFK Askersund

Referat: Frövi IK - IFK Askersund

Blåsigt på Fröjevi
Årets andra seriematch och tillika andra hemmamatchen spelades mot IFK Askersund och efter 90 minuters spel stod det 2-2 på resultattavlan. Matchvädret var inte det bästa utan det var blåsigt och kalla vindar men som vanligt är det lika för båda lagen.
Händelser
# Minut 3: FIK får en frispark i ett bra läge på offensiv planhalva. Ili testar ett direktskott som går några meter över.
# Minut 5: Askersund spelar till sig en hörna som blir resultatlös
# Minut 6: Wille M får bollen på vänsterkanten och ser att Max har ett bra läge lite längre fram men tyvärr är passningen för hård och rullar över kortlinjen i medvinden.
# Minut 11: FIK spelar bra och uppspelet börjar från mitback, Hultman, som hittar fram till Höijer som spelar vidare till Jonas som direkt för vidare bollen till Ili som serverar Johannes ett bra läge som ser att Kevin finns i ett ännu bättre läge och Kevin gör inget misstag utan gör 1-0 via ett vänsterskott inne i straffområdet. Väldigt fint spel av FIK.
# Minut 14: Askersund testar ett skott en bit utifrån som Ludde räddar relativt enkelt.
# Minut 17: Askersund spelar till sig en hörna som blir resultatlös.
# Minut 24: Ili trycker till en gästande spelare som domaren tycker är lite väl tuff och gästerna får en frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen men FIK är med och avvärjer.
# Minut 35: Askersund gör en snabb omställning som avslutas med ett skott från straffområdslinjen. Ludde räddar skott och gästerna får en hörna som blir resultatlös.
# Minut 38: Kevin får bollen på högerkanter i 2:a våg efter en hörna. Kevin passar till Hultman som finns inne i straffområdet. Oscar spelar vidare till Eliott som får ett väldigt bra läge att näta. men från några meters håll så går bollen på målvakten, sund ett kanonläge för FIK.
# Minut 40: FIK rullar upp ett bra anfall som medför att Höijer ser att Johannes finns i ett väldigt bra målchansläge men bollen blir tyvärr lite för lång med hjälp av vinden.
# Minut 44: FIK trycker på och anfallet avslutas med att Kevin fälls ca 10 m utanför straffområdslinjen. Ett bra frisparksläge blir resultatlös.
1-0 till FIK i halvtid
# Minut 48: FIK gör en snabbomställning som medför att Kevin rusar ifrån jagande back, Kevin kommer in i straffområdet och målvakt ut och täcker men det räcker inte då Kevin spelar vidare till Ili som får öppert mål och placerar bollen enklet i nät och ställningen är 2-0.
# Minut 51: Hultman fälls ca 10 meter utanför gästernas straffområdslinje. Johannes tar frisparken som slås direkt mot mål men målvakt är med och räddar. I det fortsatta spelet får sedan Kevi ett skottläge som målvakt räddar till en hörna som blir resultatlös.
# Minut 53: Askersund reducerar till 2-1 efter en djupledsboll där anfallare sedan plaverar bollen förbi en utrusande Ludde i FIK-målet.
# Minut 57: Bollen lyft högt upp av ASkersund och bollen nära kortlinjen och på straffområdets högralinje. Tyvärr så fäller Ludde gästernas anfallare och domaren blåser straff. Gästernas förvaltar straffen och det är kvitterat, 2-2.
# Minut 60: Ili gör en instickare mot Kevin som är inne i ett bra läge men får frispark emot sig i duell med jagande mittback.
# Minut 63: Farligt höger inspel in i boxen men ingen FIK:are är het och gästarna kan avvärja ett bra FIK läge.
# Minut 66: Höijer gör en fin instickare till Hamodi men Askersundsback vinner sedan duellen.
# Minut 67: Snabb omställning Askersund som medför ett farligt läge men Ludde är med och räddar.
# Minut 70: FIK spelar till sig två hörnor men inga mål.
# Minut 71: Kevin dribblar inne i straffområdet och spelar in bollen i målområdet. Bollen finns näta mållinjen men ingen FIK:are lyckas peta in bollen. Väldigt bra FIK-läge.
# Minut 74: Askersund kommer in i Frövis straffområde, efter ett misstag mellan två FIK:are, men avslutande skott är dåligt så enkel räddning för Ludde.
# Minut 76: Frispark FIK på offensiv planhalva. Bollen lyfts in i boxen men gästarna rensar.
# Minut 78: Kevin testar ett skott en bit utifrån men boll en bit i från mål.
# Minut 83: FIK får ett bra skottläge men skottet täcks till en hörna som blir resultatlös.
# Minut 84: FIK trycker på och bollen hamnar hos Höijer som trycker iväg en bössa som går i ribban och studsar sedan ca 0,5 innanför mållinjen (enligt flera spelare) men då bollen har en skruv som medför att bollen sedan stutsar ut och då domarna är malplacerade så ser de inte att bollen var över linjen. Surt för Frövi.
# Minut 88: Askersund spelar till sig en hörna som blir resultatlös.
# Minut 89: FIK får en frispark på offensiv planhalva. Erik lyfter in bollen o boxen och i andra våg trycker Wille M iväg en vänsterbössa mål, bollen styrs lite på vägen och går som som en projektil mot mål. Gästarnas målvakt lyckas på ett mirakulöst sätt få på en hand och styr bollen till en hörna. Hörnan blir sedan resultatlös.

2-2 blir slutresultatet och det kändes som en förlust för FIK som inte gör sin bästa match för dagen.